//BestieForever
Ahlan Wasahlan - Assalamualaikum



Hai !! ini Blog Kami Punyaa . Kami Tuh Sapee ? Tengok lah kat about yeaaa .
Do follow and be nice here.
Do not use HARSH WORD HERE!
Thankyouu <3

JUST OPEN IT!



Story About Links Goodies


Chat Here





Just Read here!






MASTER vs SIFU


Basecode By Letthalicious
Skin by Alya Najwa
Background We heart it
Best view in Google Chrome
Images By We ❤ It
Sahabat atau kawan??
Saturday, 23 February 2013 | 00:45 | 0 My Friend

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca yang membaca blog ini. Pertama sekali, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan saya kerana telah memberi kesempatan kepada saya untuk “post” hasil coretan saya untuk dibaca oleh mereka yang membaca blog ini. Hasil coretan saya hari ini mengenai sahabat atau kawan.Memang tepat sekali dengan tema bagi blog ini ialah Sahabat selamanya”. Menurut buku “Nak Ke Tak Nak” hasil karya DR. HM TUAH ISKANDAR al-Haj, sahabat dan kawan berbeza. Kawan ini orang yang berlari daripada kita sepantas-pantasnya tatkala kita amat memerlukan dia.Sahabat pula bererti seseorang yang akan sedia bersama kita dalam semua keadaan; susah ke, senang ke,sahabat tetap akan setia. Itulah yang dipanggil sahabat.Nak kongsi cerita. Mungkin umur pun masih muda. Tak banyak lagi telan garam seperti orang-orang yang lebih tua daripada kita. Namun, dalam masa yang singkat, dapat mengenali rakan-rakan dan personaliti masing-masing. Semangat persahabatan yang utuh yang menyebabkan persahabatan seseorang untuk semakin erat. Selain itu, sifat saling percaya- mempercayai antara satu sama lain pun amat penting. Kalau tiada sikap itu, memang sukar untuk menjamin persahabatan itu kekal. Ingat lagi ketika arwah ayah anas baru meninggal dunia, semua rakan-rakan anas tidak kira lelaki dan perempuan sanggup datang untuk menziarahi ahli keluarganya dan memberi ucapan takziah kepada keluarga anas. Ini menunjukkan semangat persahabatan yang  utuh. Menemani teman ketika susah dan senang. Saya sangat terharu.Kepada anas kalau baca blog, saya minta maaf kerana mengaitkan cerita yang sedih pasal awak. Saya harap persahabatan ini dapat dikekalkan. Namun, dalam sahabat , ada juga kawan. Kadang-kala kawan itulha lawan seperti ada udang disebalik batu. Dia cuma baik pada kita ketika senang. Tapi apabila susah, dia lari daripada kita sebab bagi dia menyusahkan dirinya sahaja apabila bantu seseorang itu. Musuh yang pura-pura menjadi sahabat kepada kita diumpanakan kawan palsu tidak ubah bayang-bayang yang sentiasa mengekori anda selagi anda berada di bawah cahaya matahari, tapi entah ke mana menghilangya tatkala anda dalam suasana yang gelap.So, nasihat pilih sahabat yang betul ini amat penting untuk mecerminkan diri kita. Tamat sahaja coretan saya. Andai kata ada tersilap kata, saya minta maaf . Coretan ini ditulis semata-mata. Tidak ada mengenai dengan sesiapa. Untuk dijadikan nasihat kepada semua. Untuk menerimanya, terpulang pada diri sendiri. Diri sendiri yang menilai sesuatu itu. Saya nak memetik kata-kata Datuk Lawrence: “My love commitment to myself, my family and my fellowmen becomes a total commitment that gives me the courage and strength to face the chalenges of life”.
Sekian, terima kasih.
hasil coretan:


Time For Syafiqqq :)
Sunday, 10 February 2013 | 23:01 | 0 My Friend
Ni je yang Mampu . Nani nak belanja jam takde duit  :p
Assalamualaikum :DD Okay This Time Punyaa Post Pasal Budakk nihh ---> Muhd Syafiq Bin Rahmat . masetuh amir kan ha kali ni diaa pulakk :P Sanah Helwah Budak Magikk :p  Hope that kau panjang umur and dimurahkan rezeki .. weh weh , aku nak mintak maaf tercakap kau PENDEK tiga thun yg lepass , and sekarang da terbukti kau TINGGI keyhh . Nanti kan Bila Dah Jadik Pilot Bawak Kiteorangg gi LA tau pastuh belanja kiteorang power balance sorang satu :p hahah .. Okayy Goodluck SPM 2014 keyhh . Here His Pitcha :


dia yang TINGGI tuh . :p

Hope kau Happy Selalu dengan Life kauuu . KBYE :DD

Amir Tomey Tomey :p
| 21:36 | 0 My Friend


Assalamualaikum . wbt . This story about my Eldest Friend (Atok).
Zul Amir Hanafi Bin Ambok Welan name die beri . Orang nyer handsome kacak sekali . Kat kelas bukan main kecoh lagii . Menyakat orang memang hobi . ( wahh , pantun lah siak ) ehem Happy Birthdayy Pentol , Dah makin tua Dah kauu :) Sorry takdapat nak baling tepung ahad tuh . yelahh hujan kann ? heee . Tape next year ade right ? Study leklokk takmau stress2 sangat eaa :) Jangan lahhh pindahhh , nanti tiap hari aku bawak gula2 bagi kau tak pindah eaaa. hahaha :) sebab kann nanti kalau kau pindahh ade orang rindu pulakk dah . hee . nanti sape yg nak abeskan makanan dak2 nihh .. wehh , yg gambar tuh nanti aku kasikk eaa :) haaa korang nih gambaa budak yang dah tua nihh 
        

handsome ann ? tengok lhh member sapee . hahaha :)


haa tuh jelah kot . takyahh nak over sangat lahhhh . hahaha :)
Kbyee :)


AMIR , BBM kauu Aku takk jumpe lahhh atokk :)
apeee LandakComell .. hahahaha :) 



Our Introssss :)
Tuesday, 22 January 2013 | 04:44 | 0 My Friend

Assalamualaikum . Hai WELCOME to OUR CLASS BLOG . *da EX pun nak buat blog agi* EX EX kiteorang kiteorang rapat tau . okay lets know our Intross :p *Speaking pulokk* meh sini rapatkan anda punye lappy untuk bace post ni . Our CLASS named RKA yang membawa maksud RANCANGAN KHAS AGAMA . kiteorang punye kelas nih agak special sikit . sebab setiap tahun takde yang turun kelas tapi ade yang makin bertambah *terasa tak??* Kebanyakan antara kami umur dalam lingkungan 16 tahun lahh * semua kot * Ramai yang duduk area darat sane , and benut and sanglang pun ade . ehh taklupa jugak tampok . Kalau nak tahu name dyeorang kan kan kan ? korang tengok lah at GOODIES > then bace lah eaa . nak add pun bolehh *promote keyh* siap ade link facebokk lagi tauu .. Ermm ! kat kelas nih yang paling tua AMIR and yang paling mudaa ofkoss lah AIN kann ...... dengan IKRAM ><  Inshaallah Kalau lahh sempat maklumlah busy study kann :p , kami akan buat entry bile setiap kali besday budak2 ini ... kalau lupe ingatkan eahh . Rasenya tuh jea kot ... ta ra ideaa meyhh , BTW kami tak makan orang . BLOG nih sape2 je leh update means dak 3RKA lahh eaa ... Okayyy Bubyeeee :)

Written By :
AIN